PMTJK turnausinfo ja -säännöt

Jäähalli PMT

(Kuva. Turnauksen tilakartta - Jäähallit)

TURNAUSINFO

 

TURNAUSPAIKKA

 

Turnaus pelataan Mikkelissä Kalevankankaan ulkoilualueella sijaitsevassa kilpajäähallissa, erillisen otteluohjelman mukaisesti 9.-11.5.2018. Hallin osoite on Raviradantie 24 Mikkeli. Turnausjärjestäjä Mikkelin alueen harrasteliigat ry. Turnaus on Suomen Jääkiekkoliiton alainen harrasteturnaus.

 

Turnauksen reaaliaikainen tulospalvelu sekä muuta infoa löytyy osoitteesta www.turnauspiste.fi.

 

TAPAHTUMAPELIPASSI

 

Pelaajilla tulee olla henkilökohtainen SJL:n pelipassi, tai Jääkiekon PMT -turnaukseen hankittuna "Tapahtumapelipassi". Tapahtumapelipassin joukkueelle voit noutaa ja maksaa omassa verkkopankissa.

 

SIIRRY SJL:n tapahtumapelipassisivulle. Sivulla ohjeet kuinka passin osalla tulee toimia.

LINKKI -tapaturmailmoitukseen.

LINKKI -sähköiseen tapahtumapelipassiin (tallenna tiedosto koneellesi, täytä ja lähetä/tulosta turnausjärjestäjälle).

 

Tapahtumapelipassin hinta on XXX euroa (päivittyy 1.5.2018 liiton sivuille).

 

Tapahtumapelipassi tulee maksaa ennen turnauksen alkua SJL:n (tapahtumapelipassissa) osoitetulle tilille.

 

Tapahtumapelipassiin täytettävät tiedot:

» Oma joukkue

» Jojo-tiedot (omanne)

» Alue - Kymi-Saimaa

» Tapahtuma - Jääkiekon PMT

» Tapahtuman järjestäjä - MAHL ry.

» Tapahtuman päivämäärä - 9.-11.5.2018

» Vakuutettavien pelaajien tiedot (syntymäaika, nimi, osoite)

 

 

Täytetty tapahtumapelipassi tulee jättää turnauksen kilpailutoimistoon ennen turnauksen alkua.

 

PELIAIKA


Peliaika on 2 x 15 min tehokasta peliaikaa. Maksimikokonaispeliaika on 45 min. Erien välissä ei puoltenvaihtoa. Pelien välissä on jäänajo.

 

SÄÄNNÖT


Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste - ja seniorisääntöjä kts. alla. Joukkuepisteet alkusarjoissa harraste- ja kilpaturnauksessa. Voitto = 2 pts., tasapeli = 1 pts., häviö = 0 pts.

 

Sijoitukset ratkeavat seuraavassa järjestyksessä (lohkovaihe):


1. Pisteet
2. Maaliero (alkulohko)
3. Tehdyt maalit (alkulohko)
4. Keskinäisen ottelun pisteet. (alkulohko)
4. Vähemmän jäähyjä (alkulohko)
5. arpa

 

JOUKKUEIDEN ILMOITTAUTUMINEN JA KOKOONPANOT


Joukkueenjohtajan tulee käydä ilmoittautumassa turnaustoimistossa (haveinnekuva, kohta 2.) joukkueen saapuessa turnaukseen.


Lopulliset pelaajaluettelot on toimitettava viimeistään kutakin turnausta edeltävänä sunnuntaina, osoitteeseen pasi(at)mahl.fi sähköpostiin.


Joukkueet varmistavat ennen jokaista peliä vastustajan paidan värin ja sopivat tarvittaessa kakkospaitojen käytöstä. HUOM! Turnausjärjestäjällä on tarjolla varapaitoja.

 

VAKUUTUKSET

 

Pelaajia ei ole vakuutettu järjestäjien toimesta, joten jokainen joukkue vastaa itse pelaajiensa vakuutusturvasta. Järjestäjä on vakuuttanut turnauksen tapahtumavakuutuksella, joka kattaa toimihenkilöiden vakuutusturvan, sekä irtaimiston.

 

ENSIAPU


Järjestäjien toimesta ei ole tarjolla ensiapua.

 

VARUSTESÄILYTYS


Jäähallista on varattu yönylisäilytys varusteille. Harjoitushallikopit, sekä kilpahallissa turnauksen käytössä olevat joukkuekopit (havainnekuva, kohdat 3).

 

KAHVIO


Turnauksen aikana on käytössä kahvio, jossa on tarjolla kanttiinievästä. Lounasaikaan tarjolla ruokaisampaa evästä.

 

Maksutavat, käteinen, pankki-/luottokortti.


Kahvion yhteydessä toimii myös turnauksen info- ja tulospiste.

 

PALKITSEMISET


Kaikkien sarjojen voittajajoukkueelle luovutetaan iltatilaisuudessa sarjojen kiertopalkinnot. Jokaisesta joukkueesta palkitaan joukkeen turnauspelaaja viimeisen oman pelin jälkeen. Palkitseminen tapahtuu tuotepalkinnoin viimeisen pelin jälkeen.

 

TUOMARIT JA TURNAUKSEN JURY


Ottelut tuomitsevat Mikkelin jääkiekkoerotuomarit ry:n tuomarit.


Ottelua koskeva protesti on jätettävä kirjallisena ottelun toimitsijoille tunnin sisällä ottelun päättymisestä. Käsittelymaksu on 50 €, joka palautetaan, mikäli protesti hyväksytään. Protestin käsittelee jury joka koostuu järjestäjien edustajasta (Pasi Pippuri), kiistanalaisen ottelun tuomarista ja toimitsijasta. Lisäksi läsnä on molempien joukkueiden edustaja.

 

PUHELINNUMEROITA


Jäähallin vahtimestarit 044 794 2760


Järjestäjien edustajat:

Pasi Pippuri 040 771 0520

Tuomas Anttonen 045 872 6800

 

HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT 2017-2018

 

1. Yleistä

 

Harraste- ja seniorisarjoissa pelataan IIHF:n voimassa olevilla pelisäännöillä sekä voimassa olevin SJL:n kilpailusäännöin. Alla olevat säännöt ovat lisäksi voimassa kaikissa SJL:n alaisissa harraste- ja seniorijoukkueiden otteluissa. Jokaisella pelaajalla on oltava voimassaoleva SJL:n pelipassi voidakseen osallistua SJL:n järjestämään sarjatoimintaan.

 

2. Varusteet

 

Kypärät ja kasvosuojukset

 

Ainoastaan jääkiekkoon tarkoitetut kypärät ovat sallittuja. Kaikki kypärät tulee olla kiinnitetty asianmukaisesti. Kypärän tulee olla valmistettu 1985 tai sen jälkeen (näyttövelvollisuus on kypärän käyttäjällä). Aikuisten sarjoissa (myös harraste- ja seniorisarjat) pelaavien on iästä riippumatta käytettävä aina vähintään visiiriä. Liitto suosittelee kaikille kokokasvosuojuksen käyttöä.

 

Kaulasuojat

 

Kaulasuojat ovat pakollisia.

 

Maalivahdin varusteet

 

Harraste- ja seniorisarjoissa saa pelata kaikilla maalivahdeille valmistetuilla varusteilla, jotka täyttävät sääntökirjan 2002-2006 vaatimukset.

 

3. Lyöntilaukaus

 

Lyöntilaukaus on kielletty. Lyöntilaukauksen raja on kiekon lyönti jäästä kohotetulla mailalla. Lyöntilaukauksesta tuomitaan pieni rangaistus. Mikäli pelaaja hämää ja on tekevinään lyöntilaukauksen, peli katkaistaan ja aloitus siirretään rikkoneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteelle.

 

4. Taklaaminen

 

Taklaukset on kielletty. Kiilaaminen on sallittu, määräävä tekijä on sama luistelusuunta.

 

Laitataklaus, selästä taklaaminen ja päähän kohdistuvat taklaukset

 

Laitataklauksesta, selästä taklaamisesta ja päähän kohdistuvista taklauksista tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä tai ottelurangaistus. Jos vastustaja loukkaantuu, tuomitaan ottelurangaistus (25 min).

 

5. Korkealla mailalla pelaaminen

 

Korkealla mailalla pelaamisessa noudatetaan normaalia korkean mailan säännöstöä.

 

6. Pienet rangaistukset

 

Pienen rangaistuksen suuruus on 2 min ( tehokas peliaika ) tai 3 min. ( suoraa aikaa ). Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen pienen rangaistuksen, hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun. Rangaistuksia, jotka on annettu säännön ”Pelin viivyttäminen – kiekko katsomoon” nojalla ei lueta tähän määrään eikä myöskään tilannetta, jossa pelaajan sääntörikkomus johtaa rangaistuslaukaukseen.

 

Pienet käytösrangaistukset

 

Sääntöä 550 a. ja b. kohtia sovellettaessa erotuomari voi harkintansa mukaan määrätä pienen käytösrangaistuksen (2 min) tai käytösrangaistuksen (10 min). Pieni käytösrangaistus vaikuttaa jäällä olevien pelaajien lukumäärään samalla tavoin kuin pieni rangaistus.

 

7. Käytösrangaistukset (10 min.)

 

Jos pelaaja saa ottelussa käytösrangaistuksen (10 min.), saa pelaaja valita poistuuko hän ottelusta vai jääkö kärsimään rangaistustaan rangaistusaitioon. Jos pelaaja valitsee poistumisen, ei hän voi enää palata ko. otteluun ja hänen on poistuttava pukuhuoneeseen. Turnauksessa normaali 10-tilisääntö, 2 ko. rangaistusta turnauksessa johtaa automaattiseen pelirangaistukseen (kärsitään seuraavassa saman vuoden turnauksessa).

 

8. Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset

 

Ison rangaistuksen suuruus on 5 min (tehokas peliaika) tai 8 min. (suoraa aikaa). Ison rangaistuksen ( 5 min ) saanut pelaaja saa automaattisesti pelirangaistuksen käytöksestä ja hänet poistetaan ottelusta loppuajaksi. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja poistetaan ottelusta. Ottelurangaistus aiheuttaa myös 5 minuutin vajaalukuisuuden. Joukkue pelaa 5 minuutin ajan vajaalukuisena, mutta rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Kun 5 min. rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue korvaavan pelaajan kentälle. Jos pelaaja saa ison rangaistuksen tai pelirangaistuksen, on hän automaattisesti pelikiellossa yhden ottelun ajan. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja on automaattisesti pelikiellossa kunnes sarjan kurinpitoelin on tehnyt asiassa päätöksen.

 

Tapauskohtaisesti turnauksen jury voi kumota automaattisen pelirangaistuksen (esim. korkea maila, jos vastapuoli ei vahingoitu ja ko. joukkueenjohtaja kokee ison rikkeen kohtuuttomaksi).

 

9. Yhtäaikaiset rangaistukset

 

Kaikki yhtäaikaiset samansuuruiset rangaistukset korvataan, eli peliä pyritään pelaamaan mahdollisimman monella pelaajalla kentällä.

 

10. Maalivahdin rangaistukset

 

Jos joukkueella on vain yksi maalivahti ja hänelle tuomitaan ottelussa pelirangaistus käytöksestä, saa rikkonut maalivahti pelata ottelun loppuun. Jos ainoa maalivahti saa ottelurangaistuksen, maalivahti poistetaan ja joukkue saa pukea tilalle yhden kenttäpelaajan.

 

11. Pitkä kiekko

 

Molemmat joukkueet saavat vaihtaa pelaajia vapaasti pitkän kiekon jälkeen.