Keidas CUP säännöt

Turnauksen järjestäjän toimesta pelaajia ei ole vakuutettu. Joukkueet hoitavat vakuutukset itse.

Lohkojen paremmuus määritellään seuraavasti;

1. Pisteet
  2. Maaliero (koko turnaus)
  3. Tehdyt maalit (koko turnaus)
  4. Keskinäisen ottelun tulos
  5. Jäähyt (vähemmän jäähyjä ottaneen joukkueen eduksi)
  6. Arpa

Peliaika otteluissa on 2 x 15 minuuttia, joista ottelun  kaksi viimeistä  minuuttia ovat tehokasta peliaikaa. Pelin maksimikokonaisaika on 40 minuuttia. Erien välissä ei ole taukoa, eikä kenttäpuolia vaihdeta. Mikäli joukkue ei ole valmis aloittamaan ottelua ilmoitettuna aikana, tuomitaan se hävinneeksi ottelu 5-0. Aikalisän käyttöä ei turnauksessa tunneta.

Pisteet;

• Voitto | 2 pistettä
  • Tasapeli | 1 piste
  • Häviö | 0 pistettä

Turnaus pelataan FairPlay hengessä ja toisia pelaajia, toimihenkilöitä sekä tuomareita kunnioittaen.

1§ Yleistä

MAHL Keidas CUP on ns. "villiliiga", joten jokaisen pelaajan tulee olla täysi-ikäinen. MAHL ei ole vakuuttanut pelaajia, jokainen pelaaja pelaa omalla vastuullaan.

2§ Kilpailu- ja pelisäännöt

MAHL Salibandyn Keidas CUP:issa noudatetaan Suomen Salibandyliiton pelisääntöjä, pl. seuraavin poikkeuksin.

3§ Ottelusäännöt

Ottelut pelataan 5 kenttäpelaajalla + maalivahdilla. Otteluiden peliaika on 2 x 15 minuuttia juoksevaa peliaikaa. Ottelun kaksi viimeistä peliminuuttia pelataan tehokkaana (katkot keskeyttävät peliajan). Peliaika keskeytetään tarvittaessa tuomarin pyynnöstä.

Joukkue voi aloittaa ottelun kun sillä on kentällä 4 kentäpelaaja sekä maalivahti.

Ottelun maksimikokonaisaika on 40 minuuttia.

Huom. Kolme rangaistusta ottelussa

Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen rangaistuksen (2 min), hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun.

Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset

Isoissa rangaistuksissa noudatetaan Salibandyliiton rangaistuksia (PR1, PR2, PR3). Lisäksi käytössä on viiden minuutin jäähy, jonka kärsittyään pelaaja voi jatkaa peliä.

- PR(1,2,3) rangaistus aiheuttaa aina viiden minuutin vajavaisuuden.

- PR 1 aiheuttaa pelikiellon ottelun loppuun saakka.

- PR 2 aiheutta lisäksi seuraavan ottelun pelikiellon.

- PR 3 aiheuttaa lisäksi seuraavan ottelun pelikiellon, sekä Jury määräämän lisärangaistuksen.

Lisätään sääntöihin jo muualla harrastesarjoissa käytössä oleva ns. 10 –sääntö. Eli 10 minuutin henkilökohtaista käytösrangaistusta seuraa automaattinen yhden (1) ottelun pelikiellon.

Aikalisän käyttö ei ole sallittua.

Ottelu voi päättyä tasan. Voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste molemmille joukkueille.

4§ Edustusoikeus

Sen lisäksi mitä on mainittu MAHL:n sääntöjen yleisissä osissa, on voimassa seuraavaa.

- Joukkueeseen voi lisätä pelaajia koko turnauksen ajan, mutta toisen joukkueen listoille olevia pelaajia ET saa lisätä.

- Pelaajien rekisteröitymismaksu sisältyy turnausmaksuun, turnauspelien ajan.

Joukkueen kokoonpanossa saa olla max 3 kilpapelaaja, eli esiintynyt kaudella 2015-2016 salibandyliiton alaisissa kilpasarjoissa. Kilpapelaajan sarjatasoa EI ole rajoitettu.

MAHL turnauksissa pelaajan tulee olla täysi-ikäinen.

5§ Sanktiot

Sen lisäksi mitä on mainittu MAHL:n sääntöjen yleisissä osissa sanktioista, on voimassa seuraavaa:

Mikäli joukkue ei ole valmiina aloittamaan (min. 4 pelaajaa + maalivahti) ottelua merkattuna aikana tuomitaan kyseinen joukkue häviämään ottelu 5-0. Saliajan voi käyttää tämän jälkeen harjoitteluun.

Mikäli pelaaja, maalivahti tai toimihenkilö syyllistyy epäurheilijamaiseen käytökseen ottelutapahtuman aikana, sitä ennen tai sen jälkeen, pidättää MAHL oikeuden sulkea kyseinen henkilön MAHL harrasteliigoista (lue 6§ Jury).

6§ Jury

Vastapuolen pelaajan loukkaannuttua tai tahallisen selvän vastustajan vahingoittamisyrityksen seurauksena kootaan jury, kuten kurinpitoasioissakin. Jury koostuu peliä tuominneista erotuomareista, molempien joukkueiden joukkueenjohtajista sekä paikalla olleesta MAHL:n salibandyvastaavasta. Jury on toimivaltainen elin päättämään epäurheilijamaisesti tai vahingoittamistarkoituksessa käyttäytyneen pelaajan rangaistuksesta.

MAHL varaa oikeuden sulkea sääntöjä rikkoneen ja rangaistuksen saaneen joukkueen tai pelaajan MAHL sarjoista.