TURNAUSSÄÄNNÖT U15
Maanantai, 07 Elokuu 2023 00:00

Säännöt


Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassaolevia U15-junioreiden sääntöjä täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä.

 

TURNAUSPELAAJAT

 

Pelaajat syntyneet v.2009 tai myöhemmin. Ns. Y-pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, taso huomioiden, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa.

 

Osallistuvien joukkueiden toivotaan olevan tasoltaa AA, tai AA+. 

 

PELIAIKA

 

Peliaika on 3 x 15 min tehokasta peliaikaa (max. kokonaisika 80 min). Välieräpelit 2 x 20 min (max. kokonaisaika 60 min). Erien välissä puoltenvaihdot. Jäänajot pelien välissä.

 

SÄÄNNÖT

 

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä seuraavassa esitetyin poikkeuksin.

 

Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

 

Voitto = 3 pts., tasapeli = 1 pts., häviö = 0 pts.

 

Sijoitukset ratkeavat seuraavassa järjestyksessä (lohkovaihe):


1. Pisteet
2. Maaliero (alkulohko)
3. Tehdyt maalit (alkulohko)
4. Keskinäisen ottelun pisteet (alkulohko)
4. Vähemmän jäähyjä (alkulohko)
5. Arpa

 

Aikalisä käytössä sijoituspeleissä. Sijoituspeleissä ja välierissä varsinaisen peliajan päättyessä tasatilanteeseen pelataan 5 min jatkoaika 3 vs. 3. Mikäli peli edelleen tasan, suoritetaan voittomaalilaukauskilpailu kolmella laukausijaparilla, laukaisijan tulee vaihtua. Tämän jälkeen pareittain, laukaisijan aina vaihtuessa.

 


Jatko- ja sijoitusotteluiden voittomaalikisa:

 

Jatko- ja sijoituspeleissä varsinaisen peliajan päättyessä tasatilanteeseen pelataan 5 min jatkoaika 3 vs. 3. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

 

Ottelun kesto:

 

Ottelun kesto on 3x15 minuuttia (tehokasta peliaikaa, ottelun maksimi kokonaispeliajan ollessa 80 min, välierissä 2x20min, kokonaisaika 60 min) alkaen ohjelmaan merkitystä ottelun alkamisajankohdasta. Erätauon pituus 1 min. Mikäli turnauksen aikataulu jostain syystä viivästyy, voidaan kokonaispeliaikaa lyhentää. Joukkueen tulee olla valmiina 5 min. ennen ottelun alkua ja ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle.


Luovutus:

 

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5–0. Myöhästymisen aikaraja on 3 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.


Rangaistukset:

 

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniori sääntöjen mukaisesti. Isoista rangaistuksista mahdollisesti seuraavat ottelurangaistukset annetaan turnauspäällikön ja ottelun tuominneiden tuomarien päätöksellä.


Isoissa rangaistuksissa rangaistukset antaa aina sarjankurinpitäjä, joten niissä on noudatettava alla olevia kilpailusääntöjen pykäliä
10.14. Käyttäytymisrangaistusten kertyminen (10 ja 20 min)
10.15. Käyttäytymisrangaistusten kertymästä aiheutuneen pelikiellon kärsiminen
10.16. Pelirangaistukset
10.17. Pelirangaistukset ottelun loppuajassa
10.18. Ottelurangaistukset

 

 

Osallistumisoikeus ja pelaaminen eri joukkueissa:

 

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa.


Maalivahteja voi peluuttaa oman seuran kaikissa turnaukseen osallistuvissa joukkueissa. Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta. Maalivahdin pelaaminen sijoitusottelussa edellyttää että maalivahti on pelannut ko. joukkueessa vähintään yhden ottelun alkulohkossa.


Tuomarit:

 

Turnauksen tuomareina toimivat viralliset SJL:n nimeämät tuomarit, sekä mahdollisesti nuoremmat tuomarit. Ottelut tuomitsee kaksi SJL:n kortillista tuomaria, tai yksi SJL:n kortillinen päätuomari ja apuna nuorempi tuomari.


Turnauksen jury:

 

Turnauksen juryn muodostavat turnauspäällikkö ja ottelun tuominnut päätuomari. Vastalauseet on toimitettava kirjallisena viimeistään 10 min ottelun päätyttyä. Vastalausemaksu on 150e, joka maksetaan käteisellä. Summa palautetaan vastalauseen tehneelle joukkueelle jos jury hyväksyy vastalauseen.


Tapaturmat ja pelaajavakuutus:

 

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Ensiapu-tiedote on julkaistu turnauksen nettisivuilla. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.


Pelipaidat:

 

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.


Palkinnot:

 

Turnauksen kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaalein.