SB POL2018 turnaussäännöt

– YLEISTÄ –

 

Kisoihin osallistuu poliisiorganisaatiosta 5 joukkuetta ja peruuntumisien vuoksi joukkueet Kainuun Rajavartiostolta sekä Kainuun Prikaatilta. Pelit pelataan yhdessä lohkossa kaikki kaikkia vastaan. Lähtökohtaisesti B-kisojen paras (poliisi)joukkue nousee A-sarjaan ja huonoin joukkue putoaa C-sarjaan, mutta näistä asioista keskustellaan eri sarjaportaiden joukkueenjohtajien palavereissa. Kisoissa kaikki pelit pelataan siten, että niissä on kaksi salibandytuomaria. Kisoissa noudatetaan soveltuvin osin salibandyliiton hyväksymiä pelisääntöjä. Kisojen reaaliaikainen tilastointi ja muuta tietoa löytyy osoitteesta www.turnauspiste.fi

 

– PELIAIKA –

 

Otteluiden peliaika on 2 x 15 minuuttia.

Ottelun peliaika on juokseva, lukuun ottamatta toisen erän kahta viimeistä minuuttia, jotka ovat tehokasta peliaikaa.

 

– JÄRJESTYS –

 

Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.

Voitosta saa 2 pistettä,

tasapelistä 1 pisteen ja

tappiosta 0 pistettä.

 

Tasapisteissä joukkueiden paremmuus määräytyy seuraavassa järjestyksessä:

1. Keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet

2. Keskinäisten otteluiden maaliero

3. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

4. Koko sarjan maaliero

5. Koko sarjassa tehdyt maalit

6. Arpa

 

– LUOVUTUS –

 

Mikäli joukkue ei ole kentällä 3 minuutin kuluttua pelin alkamisajankohdasta katsotaan, että joukkue on luovuttanut pelin. Ottelun tulokseksi merkitään 0-5 tappio luovuttaneelle joukkueelle tai kisojen juryn määräämä tulos, josta ei ole luovuttaneelle joukkueelle hyötyä.

 

– JURY –

 

Järjestävä kisaorganisaatio on asettanut kolmen hengen juryn ratkomaan mahdolliset kiista- ja rangaistustilanteet. Kisojen organisaatio pidättää oikeuden joustaviin, urheilullisiin ja tasapuolisiin muutoksiin.

 

SÄÄNNÖT

1§ Yleistä

Turnausjärjestäjä ei ole vakuuttanut pelaajia, jokainen pelaaja pelaa omalla vastuullaan.

 

2§ Kilpailu- ja pelisäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Salibandyliiton pelisääntöjä, pl. seuraavin poikkeuksin.

 

3§ Ottelusäännöt

Ottelut pelataan 5 kenttäpelaajalla + maalivahdilla. Turnausotteluiden peliaika on 2 x 15 minuuttia juoksevaa peliaikaa. Ottelun kaksi (2) viimeistä peliminuuttia pelataan tehokkaana (katkot keskeyttävät peliajan). Peliaika keskeytetään tarvittaessa tuomarin pyynnöstä.

Joukkue voi aloittaa ottelun kun sillä on kentällä 4 kentäpelaaja sekä maalivahti.

Ottelun maksimikokonaisaika on 40 minuuttia.

Huom. Kolme rangaistusta ottelussa

Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen rangaistuksen (2 min), hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun.

Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset

Isoissa rangaistuksissa noudatetaan Salibandyliiton rangaistuksia (PR1, PR2, PR3). Lisäksi käytössä on viiden minuutin jäähy, jonka kärsittyään pelaaja voi jatkaa peliä.

 - PR(1,2,3) rangaistus aiheuttaa aina viiden minuutin vajavaisuuden.

 - PR 1 aiheuttaa pelikiellon ottelun loppuun saakka.

 - PR 2 aiheutta lisäksi seuraavan ottelun pelikiellon.

 - PR 3 aiheuttaa lisäksi seuraavan ottelun pelikiellon, sekä Jury määräämän lisärangaistuksen.

Aikalisän käyttö ei ole sallittua.Lohkovaiheen ottelu voi päättyä tasan. Voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste molemmille joukkueille.


Välierä sekä sijoitusotteluiden päätyttyä tasan suoritetaan rangaistuslaukaus kilpailu 3 pelaajaparilla. Mikäli tämän jälkeen ei ole ratkaisua syntynyt jatketaan rangaistuslaukauskilpailua mies miestä vastaan periaatteella.

 

4§ Sanktiot

Mikäli joukkue ei ole valmiina aloittamaan (min. 4 pelaajaa + maalivahti) ottelua merkattuna aikana tuomitaan kyseinen joukkue häviämään ottelu 5-0.

 

5§ Jury

Vastapuolen pelaajan loukkaannuttua tai tahallisen selvän vastustajan vahingoittamisyrityksen seurauksena kootaan jury, kuten kurinpitoasioissakin. Jury koostuu peliä tuominneista erotuomareista, molempien joukkueiden joukkueenjohtajista sekä paikalla olleesta turnausvastaavan edustjasta. Jury on toimivaltainen elin päättämään epäurheilijamaisesti tai vahingoittamistarkoituksessa käyttäytyneen pelaajan rangaistuksesta.

Turnausjärjestäjä varaa oikeuden sulkea sääntöjä rikkoneen ja rangaistuksen saaneen joukkueen tai pelaajan turnauksesta.

 

6§ Vakuutukset

Jokainen joukkue/pelaaja vastaa omista vakuutuksistaan.