JUNIORI-JUKURIT F06 YKKÖSPALKINTOTURNAUS
Maanantai, 16 Maaliskuu 2015 08:14

Jukurit F106 – turnaus järjestetään F106 -ikäryhmälle Mikkelissä lauantaina 9.4.2016.

 

 


Turnaukseen osallistuvat seuraavat joukkueet:


• Juniori-Jukurit F106 (2)
• Jokipojat F106 (2)
• SuKiKa Oilers F106 (1)
• PiTa Black F106 (1)
• Jää Tiikerit F106 (2)

• Hunters F106 (1)

• Likolammen tiikerit F106 (1)

 

 

 

KAUPUNGIN TERVEHDYS | ANTTI MATTILA

 

Mikkelissä kiekko kasvattaa lapsia ja aikuisia! Mitä enemmän Juniori-Jukureiden onnistunutta slogania ”Kasva kiekkoon – kasva elämään” miettii, sitä vahvemmin se tuntuu oikealta. Kun kiekkoon-sanan tilalle vaihtelee eri urheilulajien tunnuksia, päästään helposti liikuntaharrastamisen laajempaan yhteiskunnalliseen merkitykseen. Johonkin sellaiseen, mitä Mikkelin kaupungin organisaatiosta käsin voi katsella paitsi hyväksyvästi ja lämmöllä, myös pikkuisen ylpeänä: Mikkelissä kasvatetaan ja kasvetaan liikunnan kautta elämänpolulle!

 

Meidän aikuisten on hyvä muistaa, ettei tuo slogan koske vain lapsia. Joskus kasvaminen tekee hyvää myös meille. Aikuisten on kasvettava elämään, jotta voivat kasvaa ohjaajiksi ja valmentajiksi kiekkoon – ja sitä kautta vaikuttaa lasten elämänhallintataitojen ja liikunnalliseen elämäntavan kehittymiseen. Liikkuva lapsi liikkuu myös aikuisena, ja liikunta kuuluu kaikille.

 

Junioriturnaukset tuottavat pelaajille tuntumaa kilpaurheiluun, mutta ne toimivat luonnollisesti myös nuoren kiekkoilijan kasvun välineinä. Onnistumisen elämykset ja joukkueen ryhmähengen nousu kilpailutilanteessa ovat merkittäviä innostajia nuorille pelaajille. Nämä ovat niitä tekijöitä, jotka omalta osaltaan kannustavat mikkeliläisiä lapsia ja nuoria jatkamaan lajin ja liikunnallisen elämäntavan parissa.

 

Mikkelin kaupunki tukee Juniori-Jukureiden ja muiden mikkeliläisseurojen tärkeää ja väsymätöntä juniorityötä. Toivotan Mikkelin kaupungin puolesta Jukureille ja vierasjoukkueille elämyksellisiä hetkiä Mikkelin turnauksessa!

 

Antti Mattila

Liikunta- ja nuorisojohtaja

Mikkelin kaupunki


SEURAN TERVEHDYS | KIMMO LIUKKONEN

Kevät tuo tullessaan turnaukset, niin kuin tänäkin vuonna. Monelle seuralle ja joukkueelle turnaukset ovat mukava tapa siirtyä jo kesän viettoon ja muiden harrastusten pariin.

 

Viime aikoina on ollut runsaasti keskustelua monipuolisen harjoittelun merkityksestä lasten kehittymiselle. Taas toisaalta samanaikaisesti on ollut havaittavissa lasten kovin aikainen erikoistuminen vain yhteen lajiin. Osaltaan tähän ovat ajaneet valtalajien ympärivuotisuus ja taas toisaalta ohjattujen harjoitusmäärien kasvu. Ei ole aikaa kuin yhteen lajiin. 2010 luvulla Jukureissakin aloittavien ikäluokkien harjoittelukausi pidentynyt ja harjoittelumäärät ovat lisääntyneet. Osaltaan tähän on johtanut ympäröivä paine, johon on vastattu.

 

Monipuolista ja mukavaa liikuntaa eri lajeissa tai kotona kavereiden kanssa vaikkapa pihapeleissä, on tae hyvälle pohjalle tulevaan. Harjoittelumäärien tulee kuitenkin kasvaa lasten vanhentuessa, joten ei liikaa liian varhain on hyvä ohjenuora.

 

Juniori-Jukurit on mielenkiintoisella tiellä jatkossa. Jukureiden noustessa Liigaan seuramme kiinnostus niin lajin sisällä kuin sen ulkopuolella on kasvanut viime aikoina. Jääkiekon on aloittamassa jonkinlaisen suvantovaiheen jälkeen taas paljon lapsia, alueen lasten kokonaismäärään nähden. Lisäksi B-junioreihin on osoitettu kiinnostusta muualta. Mikäli 2. asteen opiskelijoita tulee kaupunkiin, otamme heidän tietysti ilolla vastaan. Lisäksi seurayhteistyö lähialueen seurojen kanssa on myös nostanut päätänsä.

 

Haluamme olla Etelä-Savon ja koko maakunnan johtava jääkiekkopaikkakunta ja samalla tehdä kaikkien lajien kanssa yhteistyötä löytääksemme lapsille heille sopivan polun harrastaa mieleistä lajiaan ja saada siitä elinikäisen harrastuksen. Valitettavasti vain murto-osa jääkiekkoilijoista, jalkapalloilijoista tai muistakaan urheilun harrastajista voi saada siitä ammatin, joten annetaan ajan näyttää kuinka käy ja tuetaan lapsia heidän harrastuksissaan.

 

Kimmo Liukkonen

Toiminnanjohtaja

Juniori-Jukurit Ry

 

 


Jääkiekkoterveisin, Juniori-Jukurit F1-06

 

Lisätietoja:

Turnausisäntä, ilmoittautumiset
Antti Nousiainen 050 379 0698

antti.jees.nou (at) gmail.com
Juniori-Jukurit F1-06

 

Tilastopalvelu

Tuomas Anttonen

tuomas(at)mahl.fi

0458726800

MAHL

 

 

 

 

 

 

ykkspalkinto logo