Poliisien D-sarjan turnausinfo ja -säännöt
Sunnuntai, 06 Maaliskuu 2016 12:57

 

Turnausinfo

 

Poliisin jääkiekon SM-kisat. D-sarja. 6.-7.4.2016 Keravalla

 

Turnauksen järjestelyistä vastaa PPDT/Järvenpään poliisien henkilökuntayhdistys ry. Turnaus pelataan Keravan jäähallissa, Kalevan urheilupuisto, Metsolantie 3, 04200 Kerava (puh. 040-3182706, jaahalli(at)kerava.fi.

 

Reaaliaikaisesta turnauspalvelusta vastaa MAHL ry. www.turnauspiste.fi

 

- Turnauksen tuomaroinnista vastaa Helsingin Erotuomarikerho ry.

 

- Pelaajia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

 

- Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä (kts. säännöt alla, myös varusteiden osalta).

 

- Peliaika 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Pelin maksimi kokonaisaika 50 minuuttia.

 

- Alkusarjassa voitosta 3 pts., tasapelistä 1 pts. ja häviöstä 0 pts. Sijoituspelin päätyttyä tasan, ratkaistaan mies-miestä vastaan (laukaisija saa olla sama henkilö).

 

- Mahdollinen ottelua koskeva protesti on esitettävä 10 minuutin kuluessa pelin päättymisestä jurylle, joka käsittelee protestin. Jury koostuu järjestäjien yhteyshenkilöistä, sekä tuomariedustajasta. Protestin tekeminen maksaa 50 euroa, joka palautetaan, mikäli protesti menee läpi.

 

- Mikäli joukkue ei ole paikalla pelin alkaessa, katsotaan ottelu luovutetuksi. Ottelun tulokseksi merkitään 5-0 pelikentällä olevan joukkueen hyväksi.

 

Sijoitus alkusarjassa ratkaistaan:

  1. Pisteet
  2. Keskinäinen ottelu
  3. Maaliero (koko alkusarjassa)
  4. Tehdyt maalit (koko alkusarjassa)
  5. Arpa

 

Joukkueenjohtajien palaveri järjestetään keskiviikkona 6.4.2016 klo 15.15 Keravan jäähallilla.

 

Järjestäjien (PPDT) yhteystiedot:

  1. Raimo Finér p.040-5549233
  2. Jukka Korhonen p. 050-4326143

 

Jäähallilla on turnauksen aikana avoinna kahvio, jossa käteismaksu.


HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT 2015-2016

 

1. Yleistä

 

Harraste- ja seniorisarjoissa pelataan IIHF:n voimassa olevilla pelisäännöillä sekä voimassa olevin SJL:n kilpailusäännöin. Alla olevat säännöt ovat lisäksi voimassa kaikissa SJL:n alaisissa harraste- ja seniorijoukkueiden otteluissa. Jokaisella pelaajalla on oltava voimassaoleva SJL:n pelipassi voidakseen osallistua SJL:n järjestämään sarjatoimintaan.

 

2. Varusteet

 

Kypärät ja kasvosuojukset

Ainoastaan jääkiekkoon tarkoitetut kypärät ovat sallittuja. Kaikki kypärät tulee olla kiinnitetty asianmukaisesti. Kypärän tulee olla valmistettu 1985 tai sen jälkeen (näyttövelvollisuus on kypärän käyttäjällä). Aikuisten sarjoissa (myös harraste- ja seniorisarjat) pelaavien on iästä riippumatta käytettävä aina vähintään visiiriä. Liitto suosittelee kaikille kokokasvosuojuksen käyttöä.

 

Kaulasuojat

Kaulasuojat ovat pakollisia.

 

Maalivahdin varusteet

Harraste- ja seniorisarjoissa saa pelata kaikilla maalivahdeille valmistetuilla varusteilla, jotka täyttävät sääntökirjan 2002-2006 vaatimukset.

 

3. Lyöntilaukaus

 

Lyöntilaukaus on kielletty. Lyöntilaukauksen raja on kiekon lyönti jäästä kohotetulla mailalla. Lyöntilaukauksesta tuomitaan pieni rangaistus. Mikäli pelaaja hämää ja on tekevinään lyöntilaukauksen, peli katkaistaan ja aloitus siirretään rikkoneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteelle.

 

4. Taklaaminen

 

Taklaukset on kielletty. Kiilaaminen on sallittu, määräävä tekijä on sama luistelusuunta.

 

Laitataklaus, selästä taklaaminen ja päähän kohdistuvat taklaukset

Laitataklauksesta, selästä taklaamisesta ja päähän kohdistuvista taklauksista tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä tai ottelurangaistus. Jos vastustaja loukkaantuu, tuomitaan ottelurangaistus (25 min).

 

5. Korkealla mailalla pelaaminen

 

Korkealla mailalla pelaamisessa noudatetaan normaalia korkean mailan säännöstöä.

 

6. Pienet rangaistukset

 

Pienen rangaistuksen suuruus on 2 min ( tehokas peliaika ) tai 3 min. ( suoraa aikaa ). Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen pienen rangaistuksen, hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun. Rangaistuksia, jotka on annettu säännön ”Pelin viivyttäminen – kiekko katsomoon” nojalla ei lueta tähän määrään eikä myöskään tilannetta, jossa pelaajan sääntörikkomus johtaa rangaistuslaukaukseen.

 

Pienet käytösrangaistukset

Sääntöä 550 a. ja b. kohtia sovellettaessa erotuomari voi harkintansa mukaan määrätä pienen käytösrangaistuksen (2 min) tai käytösrangaistuksen (10 min). Pieni käytösrangaistus vaikuttaa jäällä olevien pelaajien lukumäärään samalla tavoin kuin pieni rangaistus.

 

7. Käytösrangaistukset (10 min.)

 

Jos pelaaja saa ottelussa käytösrangaistuksen (10 min.), saa pelaaja valita poistuuko hän ottelusta vai jääkö kärsimään rangaistustaan rangaistusaitioon. Jos pelaaja valitsee poistumisen, ei hän voi enää palata ko. otteluun ja hänen on poistuttava pukuhuoneeseen. Turnauksessa normaali 10-tilisääntö, 2 ko. rangaistusta turnauksessa johtaa automaattiseen pelirangaistukseen.

 

8. Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset

 

Ison rangaistuksen suuruus on 5 min (tehokas peliaika) tai 8 min. (suoraa aikaa). Ison rangaistuksen ( 5 min ) saanut pelaaja saa automaattisesti pelirangaistuksen käytöksestä ja hänet poistetaan ottelusta loppuajaksi. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja poistetaan ottelusta. Ottelurangaistus aiheuttaa myös 5 minuutin vajaalukuisuuden. Joukkue pelaa 5 minuutin ajan vajaalukuisena, mutta rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Kun 5 min. rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue korvaavan pelaajan kentälle. Jos pelaaja saa ison rangaistuksen tai pelirangaistuksen, on hän automaattisesti pelikiellossa yhden ottelun ajan. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja on automaattisesti pelikiellossa kunnes sarjan kurinpitoelin on tehnyt asiassa päätöksen.

 

9. Yhtäaikaiset rangaistukset

 

Kaikki yhtäaikaiset samansuuruiset rangaistukset korvataan, eli peliä pyritään pelaamaan mahdollisimman monella pelaajalla kentällä.

 

10. Maalivahdin rangaistukset

 

Jos joukkueella on vain yksi maalivahti ja hänelle tuomitaan ottelussa pelirangaistus käytöksestä, saa rikkonut maalivahti pelata ottelun loppuun. Jos ainoa maalivahti saa ottelurangaistuksen, maalivahti poistetaan ja joukkue saa pukea tilalle yhden kenttäpelaajan.

 

11. Pitkä kiekko

 

Molemmat joukkueet saavat vaihtaa pelaajia vapaasti pitkän kiekon jälkeen.