TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnauksen järjestäjän toimesta pelaajia ei ole vakuutettu. Jokainen pelaaja vastaa omasta vakuutusturvastaan.

Alkulohkojen paremmuus määritellään seuraavasti;

1. Pisteet
  2. Maaliero (koko turnaus)
  3. Tehdyt maalit (koko turnaus)
  4. Keskinäisen ottelun tulos
  5. Jäähyt (vähemmän jäähyjä ottaneen joukkueen eduksi)
  6. Arpa

Peliaika otteluissa on 2 x 15 minuuttia, joista ottelun kaksi viimeistä minuuttia ovat tehokasta peliaikaa. Pelin maksimikokonaisaika on 40 minuuttia. Erien välissä ei ole taukoa, eikä kenttäpuolia vaihdeta. Mikäli joukkue ei ole valmis aloittamaan ottelua ilmoitettuna aikana, tuomitaan se hävinneeksi ottelu 5-0. Aikalisän käyttöä ei turnauksessa tunneta.

Pisteet;

• Suora voitto | 3 pistettä
  • Tappio| 0 pistettä
  • Rangaistuslaukausten jälkeen: Voittaja 2 pts, hävinnyt 1pts

Peli ei voi päättyä tasan. Jos on peli tasan varsinaisen peliajan jälkeen, vedetään kerrasta poikki rankut (laukojan tulee vaihtua joka kerta). Tästä voittaja saa 2 pts., hävinnyt 1 pts. Voittomaalin tekijälle merkintä maalisarakkeeseen.

Turnauksessa on 5 henkinen jyry, joka käsittelee mahdolliset vastalauseet. Jury koostuu peliä tuominneista erotuomareista, molempien joukkueiden joukkueenjohtajista sekä paikalla olleesta  turnausvastaavasta. Jury on toimivaltainen elin päättämään epäurheilijamaisesti tai vahingoittamistarkoituksessa käyttäytyneen pelaajan rangaistuksesta. Vastalause on jätettävä kirjallisena 30 minuuttia ottelun päättymisestä. Vastalauseen jättämisen yhteydessä on jätettävä 100€ maksu, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Turnaus pelataan FairPlay hengessä ja toisia pelaajia, toimihenkilöitä sekä tuomareita kunnioittaen.

SÄÄNNÖT

1§ Yleistä

Turnausjärjestäjä ei ole vakuuttanut pelaajia, jokainen pelaaja pelaa omalla vastuullaan.

2§ Kilpailu- ja pelisäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Salibandyliiton pelisääntöjä, pl. seuraavin poikkeuksin.

3§ Ottelusäännöt

Ottelut pelataan 5 kenttäpelaajalla + maalivahdilla. Turnausotteluiden peliaika on 2 x 15 minuuttia juoksevaa peliaikaa. Ottelun kaksi (2) viimeistä peliminuuttia pelataan tehokkaana (katkot keskeyttävät peliajan). Peliaika keskeytetään tarvittaessa tuomarin pyynnöstä.

Joukkue voi aloittaa ottelun kun sillä on kentällä 4 kentäpelaaja sekä maalivahti.

Ottelun maksimikokonaisaika on 40 minuuttia.

Huom. Kolme rangaistusta ottelussa

Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen rangaistuksen (2 min), hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun.

Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset

Isoissa rangaistuksissa noudatetaan Salibandyliiton rangaistuksia (PR1, PR2, PR3). Lisäksi käytössä on viiden minuutin jäähy, jonka kärsittyään pelaaja voi jatkaa peliä.

- PR(1,2,3) rangaistus aiheuttaa aina viiden minuutin vajavaisuuden.

- PR 1 aiheuttaa pelikiellon ottelun loppuun saakka.

- PR 2 aiheutta lisäksi seuraavan ottelun pelikiellon.

- PR 3 aiheuttaa lisäksi seuraavan ottelun pelikiellon, sekä Jury määräämän lisärangaistuksen.

Aikalisän käyttö ei ole sallittua.

Lohkovaiheen ottelu voi päättyä tasan. Voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste molemmille joukkueille.

Välierä sekä sijoitusotteluiden päätyttyä tasan suoritetaan rangaistuslaukaus kilpailu 3 pelaajaparilla. Mikäli tämän jälkeen ei ole ratkaisua syntynyt jatketaan rangaistuslaukauskilpailua mies miestä vastaan periaatteella.

4§ Sanktiot

Mikäli joukkue ei ole valmiina aloittamaan (min. 4 pelaajaa + maalivahti) ottelua merkattuna aikana tuomitaan kyseinen joukkue häviämään ottelu 5-0.

5§ Jury

Vastapuolen pelaajan loukkaannuttua tai tahallisen selvän vastustajan vahingoittamisyrityksen seurauksena kootaan jury, kuten kurinpitoasioissakin. Jury koostuu peliä tuominneista erotuomareista, molempien joukkueiden joukkueenjohtajista sekä paikalla olleesta turnausvastaavan edustjasta. Jury on toimivaltainen elin päättämään epäurheilijamaisesti tai vahingoittamistarkoituksessa käyttäytyneen pelaajan rangaistuksesta.

Turnausjärjestäjä varaa oikeuden sulkea sääntöjä rikkoneen ja rangaistuksen saaneen joukkueen tai pelaajan turnauksesta.